Kulturelle og faglige arrangement

Når Nedenfra engasjerer seg i produksjon av kulturelle og faglige arrangementer er det fordi vi anser at arrangementer kan ha et systemendrende potensiale. Dette kan være fordi de tar opp faglige tema og tilnærminger som utfordrer paradigmer og kan endre hvordan vi tenker om noe. Fordi de eksemplifiserer en metodikk som kan endre hvordan vi jobber. Fordi de skaper en møteplass der aktører som ellers ikke ville møttes, møtes på tvers av fag og sektorer. Eller det kan være en myndiggjørende arena der stemmer som vanligvis ikke høres kan få og ta plass. 

Nedenfra kan ta et helhetlig produksjonsansvar for et arrangement eller gå inn og ta konkrete oppgaver sammen med ansvarlig arrangør. Vi kan også bidra med strategiske vurderinger av hvilken type arrangement som er mest hensiktsmessig for å oppnå den ønskede effekten og bidra med utforming av konsept for dette.

Arrangementsformatene nedenfor er kun eksempler på type arrangement Nedenfra kan produsere og bidra til. Men vi har valgt å presentere disse fordi de representerer ulike måter å dele visjoner, inspirasjon, kunnskap og erfaringer på. Dersom du ønsker et annet type arrangement så tar vi gjerne en prat om det.

En festival kjennetegnes ved at det er en rekke ulike arrangementer som foregår i et konsentrert tidsrom. En festival strekker seg gjerne over flere dager og det er ofte parallelle arrangementer.

En festival kan både være kulturell, faglig eller en kombinasjon av dette. Når vi inviterer til festival skaper vi forventinger hos publikum. Dersom det er en faglig festival må vi derfor ha et konsept med elementer som gjør at det skiller seg fra en stor konferanse. Dette kan for eksempel være temaene som tas opp, kulturinnslag, et eget kulturprogram eller andre elementer som mat, drikke og dekor for å skape festivalsteming.
En konferanse er en serie møter over en eller flere dager. Det er gjerne en blanding av hovedinnledninger i plenum og parallelle tematiske møter.

En konferanse programmeres av arrangør, gjerne med en programkomite som har god faglig innsikt i konferansens overordnede tema.
Ikkekonferanse, kjent som Unconference på engelsk kan ligne på en konferanse med unntak av at en ikkekonferanse ikke har et satt program.

Konseptet er utviklet som en mot-reaksjon mot konferansens passive format der deltakerne ofte reduseres til å være publikum, som bare sitter og lytter til eksperter.

På en ikkekonferanse har man infrastuktur i form av lokaler og det man ellers forbinder med konferanser, inkludert en lang lunsjpause med en god lunsj, men man har ikke et ferdig program.

Det man har i stedet er en tavle med oversikt over rom og tidsbolker. Dagen starter med at deltakerne selv lager program ved at de foreslår tema til de ulike bolkene og rommene.

Konseptet er basert på en ide om at alle er eksperter på sitt felt og sine erfaringer og at det derfor er er nyttig med en organisering der man får frem en større bredde av tema og kunnskap enn gjennom en programmert konferanse.

Suksessen til en ikkekonferanse er avhengig av at man har invitert deltakere som deler fag- og interessefelt, samtidig som de har variert nok kompetanse og erfaringer til at det blir et spennede og engasjerende program.
Med konferanse og ikkekonferanse som ytterpunkter i hvordan man kan programmere et faglig arrangement, er et forum et sted i mellom.

Et forum kjennetegnes ved at det er flere aktører og interessenter som skaper en felles møteplass for å ta opp tema som er relevante for de andre. Formålet med forumet er å dele kunnskap, erfaringer og strategier.

Programmet til et forum skapes i fellesskap mellom de aktørene og interessentene som står bak forumet.
Et symposium er et faglig arrangement i kombinasjon med god mat og drikke.

Det er programmerte innslag i plenum. Men de viktigste samtalene er ofte de som foregår rundt bordene.
Post:
Nedenfra Ideelt AS
CO Ole Pedersen
Åkebergveien 36a
0650 Oslo
Norway

Besøk:
Gamle Munch
Tøyengata 53
0578 Oslo

Open Street Map


Info og kontakt:
Org nummer: 919 510 781 MVA
Bankkonto: 1254 62 68207 (Cultura Sparebank)

Tlf: +47 940 39 499
Epost: ole@nedenfra.org

Nedenfra er etablert, utviklet og drevet med støtte fra Tøyen Unlimited

Skroll til toppen